top of page

Το βέρτεξ στην Αστρολογία

Updated: Nov 9, 2022


Υπάρχουν κάποια κρυφά σημεία στον αστρολογικό χάρτη που θα πρέπει να τους δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ξεκλειδώνουν πτυχές του χαρακτήρα και του πεπρωμένου μας αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι. Ένα σημαντικό σημείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο άξονας του Vertex στο ωροσκόπιο μας.

Το vertex δεν είναι κάποιο πλανητικό σώμα, είναι ένα μαθηματικό σημείο στον αστρολογικό μας χάρτη και το βρίσκουμε μόνο στους οίκους από 5 μέχρι 8. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο πνευματικός ή ασυνείδητος ωροσκόπος μας που είναι έντονα ενεργοποιημένος μέχρι την φάση της εφηβείας μας όπου δημιουργείται η ταυτότητα μας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ο ωροσκόπος του πεπρωμένου μας και βάση του ζωδίου και τις όψεις που σχηματίζει στον αστρολογικό χάρτη δείχνει τη φύση των γεγονότων που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το άτομο στη ζωή του.

Δείχνει επίσης τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας και όχι μόνο σε ερωτικό επίπεδο, αλλά άτομα που μας επηρέασαν σε κάποιο βαθμό είτε για καλό είτε για κακό. Θα μπορούσε να δείξει για παράδειγμα έναν σημαντικό δάσκαλο που πέρασε από τη ζωή μας, έναν άνθρωπο που ίσως θαυμάζουμε, το μεγάλο μας έρωτα αλλά και κάποιον που θα μπορούσε να μας πλήγωσε ή να είχε κακή επιρροή πάνω μας. Αυτό το σημείο το χρησιμοποιούν πολύ στην αστρολογία όταν θέλουν να δουν την σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. Στις διαπροσωπικές σχέσεις έχει ιδιαίτερη σημασία όταν το ένα άτομο ενεργοποιεί το vertex του άλλου.

Το ζώδιο που βρίσκεται το vertex στο χάρτη μας δηλώνει τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και τη φύση των γεγονότων που θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε.

Το Vertex στα 12 ζώδια.

Vertex στο Κριό.

Εδώ το άτομο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στη ζωή του έντονες και γρήγορες αλλαγές.Θα μπορούσε να συμπεριφέρεται με ένα πιο έντονο και παρορμητικό τρόπο. Ίσως θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται θέματα θυμού ή να έρθουν στη ζωή του γεγονότα που να έχουν να κάνουν με γρήγορες αποφάσεις που θα πρέπει ο ίδιος να μάθει να διαχειρίζεται και να παίρνει αποφάσεις. Προσοχή σε εγωιστικές συμπεριφορές.


Vertex στο Ταύρο

Το άτομο θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται το οικονομικό κομμάτι σωστά, θα πρέπει να μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις να είναι πρακτικό για να δημιουργήσει την υλική ασφάλεια που αποζητά. Ίσως στη ζωή του θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την οικονομική ασφάλεια άλλον ανθρώπων.


Vertex στο Δίδυμο

Εδώ το Vertex δημιουργεί την ανάγκη να επικοινωνήσετε, θέλετε να μάθετε και να μεταδώσετε τη πληροφορία και τη γνώμη. Θέματα που αφορούν την επικοινωνία σας ενδιαφέρουν έντονα, ίσως θα πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε καλύτερα το λόγο και να μην μπλέκεται σε κουτσομπολιά και διάφορες παρεξηγήσεις.


Vertex στο Καρκίνο

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει το άτομο να φροντίσει κάτι ή κάποιον. Το οικογενειακό κομμάτι είναι ένα έντονο κομμάτι στη ζωή του που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Πιθανόν να πρέπει να ασχοληθεί με οικογενειακά ζήτημα.


Vertex στο Λέοντα

Σε αυτό το γενναιόδωρο ζώδιο η πρόκληση είναι το δημιουργικό κομμάτι. Θα πρέπει στη ζωή του το άτομο να είναι δημιουργικό ή οι καταστάσεις θα το αναγκάσουν να είναι. Θέματα με παιδιά ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου, από την άλλη θα πρέπει να προσέξει την έπαρση και ίσως κάποια ναρκισσιστικά στοιχεία που μπορεί να βγάλει αυτή η θέση.


Vertex στη Παρθένο

Σε αυτή τη θέση το άτομο θα μπορούσε να βιώσει γεγονότα που θα πρέπει να προσφέρει στους άλλους, να υπηρετήσει κατά κάποιο τρόπο. Προσοχή σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές. Θα μπορούσε το άτομο να ασχοληθεί πολύ με τη λεπτομέρεια και τη πρακτικότητα των καταστάσεων. Θα πρέπει το ίδιο το άτομο να μάθει να πρακτικό. Ίσως θα πρέπει να μάθει να χειρίζεται σωστά τη καθημερινότητα και να πρέπει να βάζει σε πρόγραμμα κάποια πράγματα. Θα μπορούσε επίσης να ασχοληθεί με μικρά ζώα.


Vertex στο Ζυγό

Εδώ έχουμε σίγουρα μια έντονη ενασχόληση με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα πρέπει εδώ το άτομο να μάθει να χειρίζεται με διπλωματία κάποιες καταστάσεις. Θα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται με άλλους ή μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του θέματα με συνεργασίες.


Vertex στο Σκορπιό

Από τις πιο δύσκολες θέσεις για το σημείο αυτό. Το άτομο ίσως βιώσει έντονες και σκοτεινές καταστάσεις στη ζωή του. Θέματα με ζήλια και παιχνίδια ελέγχου. Θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα πάθη του. θέματα που σχετίζονται με το θάνατο έχουν ιδιαίτερη σημασία για το άτομο αυτό.


Vertex στο Τοξότη

Μία θέση λίγο πιο ανάλαφρη. Το άτομο όμως θα πρέπει να μάθει να εμβαθύνει και να μεταφέρει τη γνώση. Το άτομο ίσως ασχοληθεί έντονα με τη φιλοσοφία ή να προσπαθεί να βρει το νόημα στη ζωή του. Έχει ανάγκη να διευρύνει τους ορίζοντες του. Ίσως στη ζωή του αναγκαστεί να ζήσει στο εξωτερικό ή να ταξιδεύει.


Vertex στον Αιγόκερω

Το άτομο θα πρέπει να ασχοληθεί έντονα με τη κοινωνική του εικόνα, ή να πρέπει να διαχειριστεί κοινωνικά θέματα ή να πρέπει να ανταπεξέλθει σε μια σημαντική θέση. Θα μπορούσε να φέρει προβλήματα με το νόμο.


Vertex στον Υδροχόο

Αυτό το άτομο ίσως βιώσει έντονα σοκαριστικές καταστάσεις στη ζωή του. Ξαφνικές αλλαγές που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, ίσως όμως και το ίδιο το άτομο να έχει μια πιο επαναστατική συμπεριφορά και να αποζητά συνεχώς την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.


Vertex στους Ιχθύες

Εδώ το άτομο ίσως βιώσει χαοτικές καταστάσεις στη ζωή του. Θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τις ευαισθησίες του. Θα μπορούσε να πέσει θύμα απάτης αρκετές φορές και να μπλέκει συνεχώς σε αδιέξοδες καταστάσεις. Ίσως θα μπορούσε να στραφεί η να ασχοληθεί με ένα πιο πνευματικό κομμάτι.

50 views0 comments
bottom of page