top of page

Σεληνιακή έκλειψη στο Σκορπιό στις 5 Μαίου και πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια

Updated: Apr 26

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς που γίνεται στις 5 Μαίου στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

Ανήκει στην οικογένεια εκλείψεων που ξεκίνησε το 25 Αυγούστου 1608 και θα ολοκληρωθεί το 11 Οκτωβρίου 2888. Στο χάρτη της πρώτης έκλειψης που έγινε στον άξονα Παρθένου-Ιχθύ, βλέπουμε τον Ουρανό να βρίσκεται σε τετράγωνο με τα δύο φώτα, που δηλώνει τις αλλαγές που κουβαλά μαζί της η έκλειψη που θα γίνει το Μάιο του 2023.

Αν κοιτάξουμε το χάρτη της τωρινής έκλειψης που μας απασχολεί, θα δούμε πάλι αυτήν την ανατρεπτική ενέργεια. Ο Ουρανός εδώ έρχεται να αλλάξει τα γεγονότα και τις καταστάσεις που θεωρούσαμε δεδομένες. Θα μας βγάλει από τη βολή μας και θα ανατρέψει ότιδηποτε θεωρούσαμε ότι μας πρόσφερε ασφάλεια. Οι αλλαγές θα μπορούσε να γίνουν με πολύ απότομο τρόπο σε σημείο που μπορεί να σοκάρουν. Οι Ουράνιες εκλείψεις συνήθως φέρνουν απότομες αλλαγές και γεγονότα που πολλές φορές δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Με την έκλειψη αυτή στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού δεν θα λείψουν τα οικονομικά σκάνδαλα και αποκαλύψεις. Ίσως δούμε μεγάλες εταιρείες να κλείνουν και τα θέματα με τις τράπεζες θα κορυφωθούν. Ο Ουρανός εδώ θα διαλύσει οτιδήποτε χρειάζεται να αλλάξει και να εξελιχθεί. Η επιμονή στο παρελθόν και η εμμονή να μείνουμε κολλημένοι σε παλιές καταστάσεις, σχέσεις, δουλειές ή οτιδήποτε άλλο που κατά βάθος γνωρίζουμε ότι πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, είναι αυτό που θα μας δυσκολέψει και θα μας ρίξει ψυχολογικά αν δεν αποδεχτούμε της αλλαγές αυτές. Δεν αποκλείεται από την άλλη να δούμε πάλι προβλήματα όσο αφορά τις καλλιέργειες, τα θέματα τροφής ή ακόμα και έντονους σεισμούς ή εκρήξεις κοντά στις μέρες τις εκλείψεις. Επίσης οι μέρες από 14-21 Ιουνίου είναι εξίσου σημαντικές με τον Άρη να ενεργοποιεί πάλι τις μοίρες της έκλειψης οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε πάλι ένα έντονο σκηνικό εκείνες τις μέρες.

Όσο αφορά τις διαπροσωπικές μας σχέσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κοντά στις μέρες της έκλειψης για να μην δημιουργηθούν έντονες διαφωνίες και τσακωμοί. Δεν αποκλείεται να δούμε απότομους χωρισμούς σε σχέσεις που έχουν ήδη φθαρεί στο χρόνο και για κάποιο λόγο δεν τολμούσαμε να τις αφήσουμε πίσω μας. Υπάρχουν όμως και τα ζώδια της γης κυρίως Παρθένοι -  Αιγώκεροι που θα μπορούσαν να έχουν ξαφνικές σχέσεις και γνωριμίες που θα τους ανανεώσουν. Δεν είναι μόνο οι προσωπικές σχέσεις που χρειάζονται προσοχή αλλά και οι συνεργασίες μας αφού το όλο σκηνικό είναι εκρηκτικό οπότε είναι πιθανόν να διακοπούν απότομα συνεργασίες και να σπάσουν συμβόλαια. Οι εκπρόσωποι της γης θα μπορούσε από την άλλη να έχουν ξαφνική τύχη.

Ο Άρης από την άλλη σε ζώδιο πτώσης θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα προβλήματα ή βίαια επεισόδια αφού κάνει μια αντιπαραλληλια με το Πλούτωνα. Σεξουαλικές επιθέσεις, έντονο πάθος και χειραγώγηση. Δεν αποκλείεται να έχουμε αποκαλύψεις που θα σοκάρουν όσον αφορά θέσεις εξουσίας και οικονομικά σκάνδαλα. Θα μπορούσε να φέρει κρίσεις σε διαπροσωπικές σχέσεις και έντονη επαναστατικότητα. Εκκεντρικές συμπεριφορές και απότομες αλλαγές. Ο κυβερνήτης της έκλειψης, η Αφροδίτη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα μπορούσε να δηλώνει την κατάρριψη των ψευδαισθήσεων, την απογοητεύσει ή την δημιουργία νέων.

Ο Κρόνος εδώ λειτουργεί υποστηρικτικά με τους δεσμούς της Σελήνης οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποια υποστήριξη ή να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με θετικό τρόπο τις οποίες αλλαγές ενδέχεται να εμφανιστούν.

🌎Σε εγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να φέρει έντονα προβλήματα με το θέμα της γης όπως είπαμε πιο πάνω, καλλιέργειες, τρόφιμα, γενικά με το περιβάλλον και έντονους σεισμούς. Θα μπορούσε όμως να φέρει και έναν νέο τρόπο διαχείρισης αυτόν το θεμάτων.Με την έκλειψη αυτή ίσως δούμε πιο έντονα γεγονότα σε Αφρική, Άσσια και Αυστραλία.

🌎Οι περισσότερες αλλαγές και έντονα επεισόδια όμως αναμένονται στην ανατολική της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, δυτικά του Σικάγο, Μαϊάμι, Κολομβία, Περού και κεντρική Κίνα.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του σταθερού Σταύρου Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαημέρου στις 12°-19° μοίρες Δευτερευόντως τα μεταβλητά των πρώτων ημερών 1°-4° μοίρες Διδύμους Παρθένους Τοξότες και Ιχθύες.


Να δούμε όμως πώς επηρεάζει αυτή η έντονη έκλειψη τα 12 ζώδια


Κριός

 Για εσάς τους Κριούς αυτή η έκλειψη αναστάτωση τον οικονομικό τομέα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν έκτακτα έξοδα που θα επηρεάσουν έντονα την ψυχολογία σας και θα δημιουργήσουν ανασφάλεια. Δεν από να έρθει ξαφνικά μια οικονομική ευκαιρία όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί τι υπογράφεται και τι συμφωνίες κάνετε για να μην υπάρξουν απογοητεύσεις.


Ταύρος

Ο τομέας των σχέσεων δέχεται αλλαγές, ή σας αναγκάζει να αλλάξετε κάποια δεδομένα στις σχέσεις σας. Ίσως νιώσετε ότι θέλετε να απελευθερωθείτε από καταπιεστικές καταστάσεις και να κλείσουμε κλείσετε ένα κύκλο που δεν ικανοποιούσε τις προσωπικές σας ανάγκες. Ξαφνικές γνωριμίες μπορεί να έρθουν στο δρόμο σας χωρίς όμως εγγυήσεις για ένα σταθερό μέλλον. Δώστε προσοχή στα οικονομικά σας έξοδα γιατί μπορεί να βγείτε εκτός προϋπολογισμού.


Δίδυμος

Η έκλειψη αυτή ίσως σας φέρει μπροστά σε αποκαλύψεις που ίσως σας σοκάρουν. Φροντίστε την υγεία σας και την ξεκούραση σας. Δεν αποκλείεται οι αποκαλύψεις αυτές να έχουν να κάνουν με ένα εργασιακό ζητήματα. Από την άλλη θα πρέπει και εσείς οι ίδιοι να διαφυλάξετε τα μυστικά σας. Παρελθοντικές καταστάσεις ίσως κάνουν την επανεμφάνιση τους και θα πρέπει να τα διαχειριστείτε με προσοχή γιατί κάποια πράγματα ίσως δεν είναι έτσι όπως νομίζετε.


Καρκίνος 

Αυτή η έκλειψη για εσάς ίσως φέρει ξαφνικές γνωριμίες ή την ένταξη σας σε νέες ομάδες ανθρώπων και οργανισμούς. Ο ερωτικός τομέας είναι έντονα ενεργοποιημένος οπότε δεν αποκλείεται να φέρει και έναν νέο έρωτα ή να αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί. Αν είστε ήδη γονείς ίσως σας απασχολήσουν θέματα παιδιών αυτό το διάστημα ή να πρέπει να διαχειριστείτε κάποιες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Αν εμπλέκεστε σε πιο παρασκηνιακές ερωτικές περιπέτειες προστατέψτε την προσωπική σας ζωή για να μην έχετε αποκαλύψεις.


Λέων

Αυτή η έκλειψη επηρεάζει σημαντικά την κοινωνική σας εικόνα, την καριέρα σας και το οικογενειακό περιβάλλον. Θα μπορούσε να υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά την καριέρα σας ή ίσως αποφάσισε εσείς οι ίδιοι να αλλάξετε πορεία ολοκληρωτικά και να φύγετε από καταστάσεις που σας πιέζουν. Από την άλλη θα μπορούσε να προκύψουν οικογενειακά ζήτημα ή να πρέπει να ασχοληθείτε με θέματα γονέων. Δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να κάνετε μία μετακόμιση ή αλλαγή στο χώρο του σπιτιού. Προσοχή σε αποκαλύψεις που θα μπορούσε να βλάψουν την εικόνα σας.


Παρθένος

Για εσάς τους Παρθένους αυτή η έκλειψη ενεργοποιεί θέματα που αφορούν το εξωτερικό, σπουδές, δικαστικά θέματα και γενικότερα τη φιλοσοφία σας για τη ζωή. Ίσως προκύψουν ξαφνικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες, ένα ξαφνικό ταξίδι ή επιτυχίες όσο αφορά θέματα σπουδών. Από την άλλη θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο αφορά διάφορες παρεξηγήσεις και χαοτικές καταστάσεις που ίσως δημιουργηθούν στο τομέα της δουλειάς ή στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.


Ζυγός

Για εσάς τους Ζυγούς ίσως θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με κληρονομικά ζητήματα, ασφάλειες, φόρους, διατροφές κτλ. Στο οικονομικό κομμάτι ίσως προκύψουν διάφορες καταστάσεις που δημιουργούν ανασφάλεια και αστάθεια. Προσοχή θα πρέπει να δείξετε στο εργασιακό σας περιβάλλον και να αποφύγετε διαφωνίες και τσακωμούς. Προσπαθήστε να λύσετε τα οποία προβλήματα με διπλωματία και ίσως καταφέρουμε να ισορροπήσετε κάποιες καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες.


Σκορπιός

Για εσάς τους Σκορπιούς αυτή η έκλειψη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ασχοληθείτε έντονα με θέματα διαπροσωπικών σχέσεων. Υπάρχει έντονο κλίμα μέσα στη σχέση σας και θα πρέπει να διαχειριστείτε με προσοχή τις καταστάσεις για να αποφύγετε τσακωμούς. Δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε να βάλετε τέλος σε σχέσεις που έχουν κάνουν το κύκλο τους. Από την άλλη θα μπορούσε να υπάρξουν ξαφνικές οκαι σχέσεις που θα σας ανανεώσουν.


Τοξότης

Αυτή τη περίοδο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον εργασιακό σας χώρο. Ίσως προκύψουν διαφωνίες με συναδέλφους ή να προκύψει γενικότερα μία αλλαγή στο χώρο της δουλειάς. Δεν αποκλείεται να υπάρξει αστάθεια όσο αφορά το ψυχολογικό σας κομμάτι και θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην υγεία και στην ξεκούραση σας. Ίσως Κάποιες παρεξηγήσεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες, σας απογοητέυσουν. Γενικότερα όμως οι επόμενες ημέρες φέρνουν αναστάτωση στο καθημερινό σας πρόγραμμα και θα πρέπει να προγραμματίσετε καλύτερα Κάποιες καταστάσεις.


Αιγόκερως

Αυτή η έκλειψη δεν είναι δύσκολοι για εσάς, αντίθετος θα μπορούσε να φέρει ευκαιρίες και ξαφνική τύχη. Μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές ιδέες όσο αφορά τα δημιουργικά σας σχέδια.  Πολύ πιθανόν να υπάρξουν νέοι έρωτες, φλερτ και γνωριμίες που θα ανανεώσουν τη διάθεση και θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση σας. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξουν ευκαιρίες μέσα από μεγάλους οργανισμούς ή ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των προσωπικών σας στόχων.


Υδροχόος

Για εσάς τους Υδροχόους αυτή η έκλειψη είναι ιδιαίτερα έντονη. Αυτό το διάστημα ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε την επαγγελματική σας πορεία και να πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές. Από την άλλη ίσως υπάρξουν κάποιες ζημιές μέσα στο σπίτι που θα επηρεάσουν το οικονομικό σας κομμάτι. Προσοχή σε διαφωνίες και τσακωμούς με το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν αποκλείεται να πάρετε ξαφνικά την απόφαση να μετακομίσετε ή να ανανεώσετε το χώρο του σπιτιού.


Ιχθύς

Για εσάς τους Ιχθύς αυτή η έκλειψη ίσως φέρει ξαφνικά νέα ή αποκαλύψεις από το κοντινό ή συγγενικό περιβάλλον. Ενεργοποιεί έντονα θέματα με μετακινήσεις, πιθανόν θέματα με το μεταφορικό ή θέματα που αφορούν το εξωτερικό. Θα μπορούσε να υπάρξουν επικοινωνίες και συναντήσεις με άτομα που έχετε να δείτε καιρό.Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συμφωνίες ή γνωριμίες μέσα από το διαδίκτυο που θα φέρουν ξαφνική τύχη. Προσοχή σε θέματα σπιτιού ή οικογενειακών υποθέσεων γιατί κάτι δεν βλέπετε σωστά και ίσως υπάρξουν απογοητεύσεις.2,024 views0 comments
bottom of page