top of page

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από 23 Μαρτίου 2023 - 2044

Updated: Mar 13

Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική πλανητική μετακίνηση,αυτή του Πλούτωνα που εγκαταλείπει το ζώδιο του Αιγόκερω για να περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Πλούτωνας κάνει την είσοδο του στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023 για να περάσει μετά για τα καλά στις 21 Ιανουαρίου 2024 μέχρι 2044.

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930. Είναι ο νάνο πλανήτης που έχει να κάνει με τις ασυνείδητες ποιότητες του εαυτού μας. Κινείται πολύ αργά και χρειάζεται περίπου 249 χρόνια για να κάνει την περιφορά του γύρω από τον Ήλιο, με άλλα λόγια να περάσει από όλο το ζωδιακό κύκλο. Γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος κάθε 7 μήνες και αναδρομή κρατά περίπου 5 μήνες. Ο Πλούτωνας μπορεί να παραμείνει σε ένα ζώδιο από 12-30 χρόνια.

Οι διελεύσεις αυτού του πλανήτη παρατηρείται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε κοσμικά γεγονότα, ενώ σε ένα ωροσκόπιο δείχνει την ασυνείδητη συμπεριφορά μιας γενιάς. Στον οίκο όπου βρίσκεται ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιο είναι και ο τομέας που θα αντιμετωπίσουμε βαθιές ριζικές αλλαγές στη ζωή μας.

Ο ρόλος του Πλούτωνα μέσα από τις διελεύσεις του είναι να δώσει τέλος σε καταστάσεις που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Είναι ο αντιπρόσωπος της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης.

Με το πέρασμα του στο ζώδιο του Υδροχόου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικές αλλαγές σε ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Η διέλευση αυτή έρχεται να μεταμορφώσει τις κοινωνικές δομές και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την την καθημερινότητα μας.

Με το πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου θα φέρει τρομερή ανάπτυξη στο κομμάτι της τεχνολογίας, των επιστήμων και της ιατρικής, πράγμα που δεν θα ήταν απίθανο να δούμε νέες πρωτοποριακές ανακαλύψεις σε αυτούς τους τομείς.

Η θέση αυτή έρχεται για να πολεμήσει τον συντηρητισμό και τις παραδόσεις που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Φέρνει καινοτόμες ιδέες και ανοίγει νέους ορίζοντες όσο αφορά το σύμπαν και το κόσμο του διαστήματος. Δεν αποκλείεται να δούμε νέες ανακαλύψεις όσο αφορά το διάστημα και την ίδια στιγμή έρχεται η νέα τάξη πραγμάτων που θα αλλάξει το κοινωνικό σύστημα ολοκληρωτικά.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα φέρει αυτή η διέλευση είναι τα εξελιγμένα πείραμα στο γονίδιο και στους ζωντανούς οργανισμούς, ακόμα και την παρέμβαση στο ίδιο το κύτταρο. Κατά κάποιο τρόπο έρχονται νέες ανακαλύψεις που ίσως σοκάρουν τον ανθρώπινο νου, όμως με τη πορεία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου το σίγουρο είναι ότι αυτά τα κομμάτια δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι δεν αποκλείεται να δούμε ραγδαίες εξελίξεις όσο αφορά το θέμα με την τεχνίτη νοημοσύνη, τα ρομπότ και οτιδήποτε αυτή τη στιγμή μας φαίνεται αδύνατον να το συλλάβει το μυαλό μας.

Ο Πλούτωνας εδώ έρχεται για να φέρει απελευθέρωση από παλιές καταστάσεις, επαναστατεί σε οτιδήποτε συντηρητικό και παλιό, φέρνει εφευρετικότητα και πρωτοπορία με σκοπό να αλλάξει ριζικά το κοινωνικό σύνολο και να μας εντάξει σε μια νέα τάξη πραγμάτων.


Που θα βιώσουν ριζικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια, περιληπτικά για κάθε ζώδιο:


Κριός: Για τα επόμενα χρόνια θα μπείτε στη διαδικασία να βάλετε νέους στόχους και να έχετε νέο όραμα για τον μέλλον. Ίσως διαμορφώσετε τον φιλικό σας κύκλο.


Ταύρος: Η επαγγελματική σας πορεία δέχεται αλλαγές. Ακόμα και εσείς ίσως τα επόμενα χρόνια αποφάσισε να αλλάξετε επαγγελματική κατεύθυνση. Η κοινωνική σας εικόνα θέλει προσοχή, έχετε τη δυνατότητα όμως να επηρεάζετε με το λόγο και τις ιδέες σας.


Δίδυμος: Τα επόμενα χρόνια θα δείτε τη φιλοσοφία σας για τη ζωή ή τα προσωπικά σας πιστεύω να αλλάζουν. Θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό αλλάζουν ή περνούν μια άλλη πορεία. Έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε με τις γνώσεις σας που ίσως σας γίνει προσωπική ανάγκη. Γίνεστε πιο σοφοί μέσα από την εμπειρία.


Καρκίνος: Η διέλευση αυτή του Πλούτωνα θα έρθει για να ταρακουνήσει τη ψυχολογία σας γενικότερα. Μπαίνετε σε μια διαδικασία να πρέπει να αντιμετωπίσετε τους φόβους και τις ανασφάλειες σας.


Λέων: ΜΕ τον Πλούτωνα απέναντι σας ο τομέας του γάμου και των διαπροσωπικών σας σχέσεων γενικότερα δέχεται αλλαγές. Προσπαθήστε να βάλετε νέες βάσεις στις σχέσεις σας και μην επιμένετε να κρατάτε κάτι που έχει κάνει τον κύκλο του εδώ και καιρό.


Παρθένος: Η καθημερινότητα σας είναι αυτή που χρειάζεται τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Προσπαθήστε να βάλετε νέο πιο πρακτικό πρόγραμμα στη ζωή σας. Φροντίστε την φυσική και ψυχολογική σας υγεία.


Ζυγός: Με αυτή την διέλευση τα επόμενα χρόνια ίσως έρθουν στο δρόμο σας αυτοκαταστροφικές ή τοξικές σχέσεις για να σας μάθουν κάποια μαθήματα. Το αισθηματικό κομμάτι και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την αγάπη θα αρχίσει να αλλάζει. Θέματα παιδιών είναι πιθανόν να σας αλλάξουν ριζικά τις απόψεις σας.


Σκορπιός: ο τομέας του σπιτιού ενεργοποιεί έντονα για τα επόμενα χρόνια. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες ριζικές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι όπως μια μετακόμιση. Οικογενειακά ζήτημα ή θέματα με γονείς θέλουν διαχείριση. Ίσως νιώσετε ότι κάτι μέσα σας αλλάζει με πολύ αργό τρόπο και θα πρέπει να διαχειριστείτε δικά σας ψυχολογικά ζητήματα.


Τοξότες: Τα επόμενα χρόνια ίσως παρατηρήσετε κάτι να αλλάζει στον τρόπο που σκέφτεστε και στις πεποιθήσεις σας. Το κοντινό σας περιβάλλον ίσως διαμορφωθεί,ενώ δεν αποκλείεται να ενταχθείτε σε ένα νέο γκρουπ ανθρώπων.


Αιγόκερως: το οικονομικό κομμάτι είναι αυτό που θα έχει τις περισσότερες αλλαγές. Θα πρέπει να βρείτε νέους τρόπους διαχείρισης των θεμάτων αυτών. Η διέλευση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει επίσης την αυτοπεποίθηση σας και τα προσωπικά σας αποκτήματα.


Υδροχόος: Μια προσωπική ριζική αλλαγή σας περιμένει με τη διέλευση του Πλούτωνα στο ζώδιο σας. Αλλάζετε ριζικά τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, ίσως θελήσετε να κάνετε αλλαγές ακόμα και στην εμφάνιση σας. Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσετε ακραία γεγονότα μέσα στο κοντινό σας περιβάλλον.


Ιχθύς: Έντονη εσωτερική αφύπνιση. Η διέλευση του Πλούτωνα θα σας φέρει αντιμέτωπους με τις φοβίες και με διαφορά ψυχολογικά κομμάτια που ακόμη και εσείς οι ίδιοι δεν θέλατε να τα ακουμπήσετε. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε παλιές καταστάσεις και να κλείσετε οριστικά κύκλους από το παρελθόν.


425 views0 comments
bottom of page