top of page

'Παραμύθια' τέλος;


Με μία δυναμική έκλειψη θα αποχαιρετήσουμε τη χρονιά του 2020 που έφερα ριζικές μεταμορφώσεις και αλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μία έκλειψη που θα μας φέρει μπροστά σε γεγονότα που πιθανόν να σοκάρουν αλλά και να μας βάλει στη διαδικασία να ξεφύγουμε από ότι μας κρατάει πίσω.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη στις 23°08 του Τοξότη η οποία ανήκει στην οικογένεια saros 142 που γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1624 και θα ολοκληρώσει το κύκλο της 5 Ιουνίου 2904. Αν δούμε λίγο πιο αναλυτικά τη προηγούμενη έκλειψη που ανήκει σε αυτή την οικογένεια πριν από 18 χρόνια στις 4 Δεκεμβρίου 2002 διαπιστώνουμε ότι ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Τοξότη συνοδεύει τα δύο φώτα, ενώ λίγους μήνες πριν είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία αντίθεση με το Κρόνο από το ζώδιο των Διδύμων. Όλοι θυμόμαστε τη προκάλεσε αυτή η αντίθεση που ξεκίνησε από το 2001 και έφερε την πτώση των δίδυμων πύργων. Ενεργός ήταν επίσης και ο απλανής Ras Alhague. Μία έκλειψη που έφερα πολλές αλλαγές στο τομέα της επικοινωνίας, επικρατούσε ο έλεγχος, φόβος, φανατισμός, τρομοκρατικά χτυπήματα, πολλά αεροπορικά αλλά και νέα δεδομένα που άλλαξε τη καθημερινότητά μας.

Ο χάρτης της έκλειψης που πραγματοποιείται στις 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:16 βλέπουμε τα 2 φώτα να βρίσκονται στον 6ο οίκο που σχετίζεται καθαρά με θέματα υγείας, διατροφής, φαρμακεία και κέντρα υγείας, ενώ η Σελήνη κυβερνήτης του ωροσκοπίου βρίσκεται εκτός ορίων. Η παραλληλία που κάνει ο Πλούτωνας με τον Ήλιο φέρνει την επιθυμία για μεταμόρφωση, εξουσία, πιθανές αυτοκαταστροφικές τάσεις και έναν έντονο βαρύ ψυχισμό. Η έκλειψη βλέπουμε επίσης ότι βρίσκεται πάνω σε έναν σημαντικό απλανή Ras Alhague ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του Οφιούχου που σχετίζεται καθαρά με θέματα θεραπείας. Έτσι λοιπόν για τους επόμενους δυόμισι μήνες τα θέματα υγείας και η ανάγκη για θεραπεία θα είναι ακόμα πιο έντονη. Η θεραπεία δεν σχετίζεται μόνο με τα θέματα της πανδημίας που επικρατεί σε ολόκληρο το πλανήτη αλλά και η αναζήτηση της προσωπικής μας ψυχικής υγείας.

Προσοχή θέλει στο τρόπο που εκτιμούμε κάποιες καταστάσεις, στις αυταπάτες στους κακούς χειρισμούς και στα ψέματα αφού ο Ποσειδώνας από τον Ιχθύ συμμετοχή έντονα σε όψη τετραγώνου με τον Ερμή από το ζώδιο του Τοξότη. Μια έκλειψη που θα φέρει οικονομικά προβλήματα και θα μας φέρει αντιμέτωπους με τη πραγματικότητα τον γεγονότων. Ιδιαίτερη προσοχή για όσους ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού Σταυρού Δίδυμοι Παρθένοι Τοξότες Ιχθύες τέλος δεύτερου δεκαημέρου και αρχές τρίτου.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο χάρτη της έκλειψης είναι η συμμετοχή του Άρη στο Κριό που κυβερνά το Μεσουράνημα του χάρτη. Έντονος, παρορμητικός και επιθετικός ενεργοποιεί ένα εκρηκτικό τετράγωνο με το Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω. Καταπιεσμένος θυμός, επιθετικότητα μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με βίαια γεγονότα και εκρηκτικές συμπεριφορές ενώ οι εκπρόσωποι του παρορμικού Σταυρού Κριοί Καρκίνοι Ζυγοί και Αιγόκεροι που ανήκουν στις πρώτες μέρες του τρίτου δεκαημέρου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Με προσεκτικούς χειρισμούς ο Άρης που τριγωνίζει την έκλειψη δίνει την ευκαιρία στα ζώδια της φωτιάς για νέα σχέδια και την επίλυση παλαιότερων θεμάτων. Ο Χείρωνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη δείχνει το τραύμα αλλά και τη θεραπεία.

Ενεργός είναι και ο Ουρανός από το Ταύρο με το ενάμισι τετράγωνο που κάνει με τα δύο φώτα προκαλώντας σοκαριστηκα γεγονότα, καθυστερήσεις επαναστάτες συμπεριφορές ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και περιβαλλοντικές καταστροφές. Το μεσοδιάστημα του Άρη/Ουρανού ενεργοποιεί από το Κρόνο που σχετίζεται με ξαφνικά γεγονότα, βία και έντονο περιορισμό.

Ευκαιρίες σε οικονομικά και ερωτικά ζητήματα ευνοεί το εξάγωνο της Αφροδίτης από το Σκορπιό με το Κρόνο και το Δία στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω. Επηρεάζει κυρίως Σκορπιούς Ταύρους Αιγόκερους Παρθένους στις τελευταίες μοίρες.

Λίγο πριν τη μεγάλη σύνοδο Δία- Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου, και λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2020 η έκλειψη αυτή φέρνει αλλαγές στη καθημερινότητα, μας βάζει στη διαδικασία να ψάξουμε το νόημα της δικής μας ζωής, αλλάζει το τρόπο επικοινωνίας και αντίληψης. Σε προσωπικό επίπεδο καλό θα ήταν να ήμαστε πιο συγκρατημένη σε τελικές αποφάσεις και οικονομικούς χειρισμούς. Ο Ποσειδώνας με το τετράγωνο που σχηματίζει με του δεσμούς της Σελήνης θα μπορούσαμε να πούμε ότι επικρατεί ένα αίσθημα ύπνωσης και ψυχικής εξάντλησης στο κόσμο. Δηλώνει το άρρωστο περιβάλλον, την εξασθένιση αλλά και την εξαπατήσει. Καλό θα ήταν με τον Ποσειδώνα να ψάξουμε μέσα μας για τη προσωπική μας θεραπεία και λύτρωση χωρίς να θυματοποιούμαι τον εαυτό μας αφήνοντας πίσω καταστάσεις που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε.

6 views0 comments
bottom of page