top of page

Ο Κρόνος στην αστρολογία

Ο Κρόνος στην αστρολογία

Ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω και παραδοσιακά του Υδροχόου. Χαρακτηρίζονται και τα δύο ψυχρά ζώδια χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς όπως ακριβώς είναι και ο κυβερνήτης τους. Καλή θέση θεωρείται στα ζώδια που κυβερνά και στο ζώδιο έξαρσης του το Ζυγό, ενώ στο ζώδιο του Καρκίνου και του Κριού είναι από τις πιο δύσκολες θέσεις.

Ο Κρόνος όπως και στη μυθολογία συμβολίζει το χρόνο ο οποίος δημιουργεί και καταστρέφει τη μορφή.

Συμβολίζει τη δομή, το σκελετό, τι μορφή, το ρεαλισμό, το κατεστημένο, τη πρακτικότητα, τη λογική και τον νόμο. Για τους μεταφυσικούς ο Κρόνος συμβολίζει το Κάρμα.

Πολλές φορές ο Κρόνος παίρνει το ρόλο του δικαστή και θέλει να είναι δίκαιος. Είναι ο δάσκαλος που θα σε διδάξει μέσα από τα παθήματα και τις δυσκολίες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πού πολύς κόσμος τον φοβάται όταν βρίσκεται στο ζώδιό του. Στόχος του πλανήτη δεν είναι να μας τιμωρήσει αλλά να μας διδάξει και να μας ωριμάσει.

Μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρός με τον εαυτό του αλλά και με τους άλλους. Αυτό μπορούμε να το δούμε σε ωροσκόπια που έχουν έντονο τον Κρόνο να ασκούν έντονη κριτική στον εαυτό τους και στους άλλους.

Στην παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος θεωρείται ο μεγάλος κακεργέτης. Αυτό όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύει πάντα αφού μέσα από δύσκολες διελεύσεις του Κρόνου έχουμε παρατηρήσει αρκετές φορές το άτομο να πετυχαίνει σημαντικά πράγματα στη ζωή του που έχουν σταθερά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η ενέργεια που αντιπροσωπεύει αυτόν τον πλανήτη βγάζει έντονο περιορισμό, πίεση και πολλές φορές φέρνει διάφορα εμπόδια, όμως η ενέργεια αυτή όσο δύσκολη κι αν είναι, αν τη χειριστούμε σωστά,με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, οργάνωση, ρεαλισμό και πρακτικότητα τότε ο πλανήτης μας ανταμείβει θετικά. Την επιπολαιότητα η φύση του πλανήτη την κατακρίνει, και όσο πιο πολύ αντιστεκόμαστε στις απαιτήσεις του πλανήτη τόσο πιο δύσκολα θα μας φαίνονται οι καταστάσεις και τα γεγονότα που βιώνουμε.

Σε ένα ωροσκόπιο χρειαζόμαστε τη θετική επιρροή του Κρόνου για να βοηθήσει στην οργάνωση και στη δομή της προσωπικότητας του ατόμου. Με καλές όψεις σε ένα ωροσκόπιο ένας Κρόνος μπορεί να δείξει ένα υπεύθυνο, σοβαρό και ισορροπημένο άτομο που έχει μεθοδικότητα και με σταθερά βήματα πετυχαίνει αυτό που θέλει, ενώ αντίθετα ένας κακά τοποθετημένος Κρόνος σε ένα ωροσκόπιο μπορεί να δείξει μία ανισόρροπη προσωπικότητα και συμπεριφορά, έλλειψη οργανώσεις, έλλειψη ευθύνης ή ένα άτομο που να μην έχει όρια και ενσυναίσθηση για τους άλλους.

Ένας σημαντικός κύκλος που βιώνουμε όλοι είναι η επιστροφή του Κρόνου περίπου κοντά στα 30 μας χρόνια. Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου 29 χρόνια για να επιστρέψει στη γενέθλια θέση πού βρίσκεται στο ωροσκόπιό μας. Αυτό το διάστημα της ζωής μας είναι καθοριστικής σημασίας αφού ο κύκλος αυτός έρχεται μέσα από διάφορες καταστάσεις και γεγονότα να μας αναγκάσει να ωριμάσουμε και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι σαν άνθρωποι. Ο κύκλος αυτός ονομάζεται και η πρώτη φάση ωρίμανσης. Τα γεγονότα που πιθανόν να βιώσουμε σε αυτή την ηλικία έχει να κάνει με το προσωπικό ωροσκόπιο, όμως σίγουρα είναι γεγονότα που θα βιώσουμε κοντά στα 30 μας χρόνια μας ωριμάζουν κατά κάποιον τρόπο. Άλλοι μέσα από δυσκολίες σε σχέσεις και συνεργασίες ή ακόμα και ένας θάνατος, άλλοι με περισσότερες ευθύνες σε μια δουλειά, ίσως πάρουμε την απόφαση για ένα γάμο ή ένα παιδί που χρειάζεται ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Έτσι λοιπόν ο Κρόνος δεν είναι απλά ένας

' κακός ' πλανήτης, και δεν είναι απαραίτητο ότι έρχεται για να μας τιμωρήσει. Μπορούμε να χειριστούμε σωστά την ενέργεια του και να εκμεταλλευτούμε τις θετικές του ιδιότητες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ακόμα και αν έρθουμε αντιμέτωποι με την σκληρότητα του καλό θα ήταν να ψάξουμε πέραν από αυτό που βιώνουμε για να βρούμε πιο είναι το πραγματικό μάθημα για να αποκτήσουμε τη σοφία και την ωριμότητα που μας καθορίζει ο πλανήτης.25 views0 comments
bottom of page