top of page

Ηλιακή έκλειψη στο Κριό 20 Απριλίου 2023 και πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια

🔹Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2023 γίνεται στις 20 Απριλίου 2023 στην 29° του Κριού. Μία έκλειψη που θα κλείσει κύκλους για να αφήσει χώρο για κάτι σταθερό. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αυτή η έκλειψη γεννήθηκε στις 3 Οκτομβριου 1103 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουάριο 2528.

🔹Η γέννηση της έκλειψης έγινε στην 15° του Ζυγού με πολύ ενεργοποιημένο  το πλουτώνιο κομμάτι. Αυτό μας δείχνει ότι θα ενεργοποιηθεί πολύ έντονα το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων ίσως με ένα πιο έντονο τρόπο, θα μπορούσε να βγάλει έντονες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, βίαια γεγονότα και γενικότερα δηλώνει μεταμορφωτικές αλλαγές στο τομέα αυτό. Είναι μία παθιασμένη έκλειψη και δηλώνει στοιχεία ελέγχου, δύναμης και ολοκληρωτικές αλλαγές.Ο κυβερνήτης της έκλειψης σε ζώδιο αδυναμίας δηλώνει έντονες ανασφάλειες, κτητικότητα, οικονομικά προβλήματα και μια δυσκολία να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.


🔹Η έκλειψη που στις 20 Απριλίου 2023  βρίσκεται στην 29° του Κριού. Ο Κριός έχει να κάνει με νέα ξεκινήματα, δράση, θυμό, με τα ένστικτα μας, με εκρήξεις, πολεμικές καταστάσεις, έντονη ενέργεια και παρορμητικότητα. Εδώ όμως με την έκλειψη στην τελευταία μοίρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεταβατικό στάδιο. Κάτι αλλάζει. Αυτή η μοίρα δηλώνει την ανάγκη για αναγνώριση και ανεξαρτησία. Δίνει την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Δηλώνει επίσης καταστάσεις βίας στο παρελθόν που τώρα θα πρέπει να κλείσουν το κύκλο τους και να πάμε μπροστά. Ίσως δούμε περιστατικά βίας ή γεγονότα μέσα σε φυλακές, νοσοκομεία ή χώρους εγκλεισμού.

🔹 Οι δύο ερωτικοί πλανήτες Αφροδίτη και Άρης βρίσκονται εκτός ορίων. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να δημιουργηθούν έντονες παθιασμένες σχέσεις με έντονη σεξουαλικότητα και έλξη.

🔹 Από την άλλη μεριά παρατηρούμε ότι ο Πλούτωνας είναι πάνω στο μεσοδιάστημα το Άρη/Ουρανού και αυτό θα μπορούσε να φέρει βίαια επεισόδια, καταστροφές, ατυχήματα, εκρήξεις και έντονη επιθετικότητα.

Βλέπουμε επίσης τον Πλούτωνα να βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα και υποδηλώνει τη διάλυση και την μεταμόρφωση σε κάποιες περιπτώσεις. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ημέρες κάποιες καταστάσεις που ίσως μας σοκάρουν αφού θα φτάσουν στην απόλυτη κατάρρευση.

🔹Το δύσκολο κομμάτι αυτής της έκλειψης είναι  το ασύμβατο τετράγωνο του Πλούτωνα που μόλις έχει περάσει στον Υδροχόο, δηλώνει ριζικές αλλαγές και πίεση σε θέματα εξουσίας. Θα μπορούσε να δηλώνει το θάνατο κάποιου σημαντικού ανθρώπου που έχει ένα είδος εξουσία, ακόμα και σκάνδαλα ή αποκαλύψεις που αφορούν ηγετικές μορφές. Με τον κυβερνήτη της έκλειψης στο ζώδιο της πτώσης του στο Καρκίνο δημιουργεί ακόμα περισσότερο την ανάγκη για ασφάλεια. Δημιουργεί συμπλέγματα και κολλήματα σε παρελθοντικές καταστάσεις. Βλέπουμε επίσης τον κυβερνήτη του ωροσκόπο της έκλειψης να βρίσκεται στους δίδυμους σε τετράγωνο με το Κρόνο, και αυτό θα μπορούσε να φέρει έντονα προβλήματα στο επικοινωνιακό κομμάτι, οικονομικά προβλήματα και αστάθεια στο τομέα των σχέσεων.

🔹Η αντιπαραλληλια που κάνει ο Κρόνος με τα δύο φώτα της έκλειψης τονίζει ακόμη περισσότερο τη πίεση που μπορεί να φέρει, φτώχεια, μελαγχολία και περιορισμούς.

🔹Σε εγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσαμε να δούμε γρήγορες εξελίξεις ή αλλαγές σε θέματα με το στρατό, έντονη επαναστατικότητα, εξεγέρσεις απέναντι σε κυβερνήτες. Ο Άρης από το ζώδιο του Καρκίνου δείχνει ένα λαό με έντονο θυμό. Επίσης το θέμα με το μεταναστευτικό θα μπορούσε να μας απασχολήσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα.

🔹Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει πιο έντονα τις περιοχές της Ινδονησίας και της βόρειας Αυστραλίας και θα κρατήσει περίπου ενάμιση μήνα.

🔹Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει περισσότερο το παρορμητικό σταυρό, Κριούς Καρκίνους Ζυγούς και Αιγόκερους από 14°-16°,27°,28°,29° μοίρες και τα σταθερά ζώδια των πρώτων ημερών Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους 0°,1°,2° μοίρες.


Να δούμε όμως αναλυτικά πώς επηρεάζονται τα 12 ζώδια από αυτή την έκλειψη.


Κριός

Είναι μία περίοδος που θα έχετε την ανάγκη να κατακτήσετε και να διεκδικήσετε αυτά που επιθυμείτε. Νέες σχέσεις, νέα σχέδια και στόχους θα σας δώσουν την δυνατότητα να αφήσετε πίσω οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πλέον τις προσωπικές σας ανάγκες. Προσπαθήστε να ελέγξετε το πάθος σας για εξουσία και έλεγχο και άνοιξε νέους κύκλους με πιο σταθερές βάσεις.


Ταύρος

Ήρθε ο καιρός να ξεπεράσετε τις αυτοκαταστροφικές σας σκέψεις και να αφήσετε πίσω παρελθοντικές καταστάσεις που σας καθηλώνουν στο παρελθόν. Προστατέψτε τα μυστικά σας γιατί πιθανόν να υπάρξουν αποκαλύψεις. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο που ίσως κατά κάποιο τρόπο κάποιοι προσπαθούν να σας ελέγξουν. Κλείστε παλιές υποθέσεις και επικεντρωθείτε στην κοινωνική σας σταδιοδρομία και εξέλιξη.


Δίδυμος

Εσάς αυτή η έκλειψη θα σας βοηθήσει να πετύχετε στόχους, να μπείτε σε ομάδες, να πετύχετε σε θέματα σπουδών ή σε θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Ίσως άτομα από το φιλικό σας κύκλο σας βοηθήσουν για την επίτευξη των στόχων σας. Δεν αποκλείεται να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα που σας κρατούσαν κολλημένους σε κάποιες καταστάσεις ή να απομακρυνθείτε από τοξικά άτομα.


Καρκίνος

Στη δική σας περίπτωση αυτή η έκλειψη ενεργοποιεί τον επαγγελματικό σας τομέα και ότι έχει να κάνει με την κοινωνική σας εικόνα. Είναι μία ευκαιρία να αποκοπείτε από τοξικές ή καταπιεστικές καταστάσεις στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Ίσως αποφάσισε να κάνετε αλλαγές όσο αφορά την καριέρα σας. Από την άλλη δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάσεις και πιέσεις από άτομα εξουσίας που θα επηρεάσουν άμεσα τη ψυχολογία σας.


Λέων

Αυτή τη περίοδο θα ασχοληθείτε έντονα με θέματα που αφορούν το εξωτερικό,τα επεκτατικά σας σχέδια, πιθανόν δικαστικά θέματα που αφορούν κάποια σχέση ή συνεργασία σας. Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει χειρίστηκες καταστάσεις από το σύντροφό σας ενώ από την άλλη θα μπορούσε να υπάρξει μια γνωριμία ή σχέση με πολύ έντονο πάθος.


Παρθένος

Για εσάς του Παρθένους ίσως θα πρέπει να διαχειριστείτε καλύτερα κάποιες καταστάσεις που αφορούν τον εργασιακό σας χώρο, να οργανωθείτε καλύτερα στο καθημερινό σας πρόγραμμα,να αλλάξετε τη διατροφή και να δώσετε προσοχή στην υγεία σας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν θέματα που αφορούν χρήματα τρίτων, δάνεια, κληρονομικά, φόρους, κτλ. Δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε επίσης με παρελθοντικές καταστάσεις που επιβαρύνουν την ψυχολογία σας και δημιουργούν μπλοκαρίσματα. Προσπαθήστε να τα δείτε με σοβαρότητα ίσως ξεκινήσετε ψυχανάλυση για να μπορέσουμε να απελευθερωθείτε από βαρίδια του παρελθόντος.


Ζυγός

Ο τομέας των σχέσεων σας είναι έντονα ενεργοποιημένος αυτό το διάστημα. Φροντίστε να ελέγξετε πιθανές αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες, έντονες παθιασμένες γνωριμίες. Από την άλλη ίσως αποφάσισε να κλείσετε ένα κεφάλαιο στη ζωή σας για να δώσετε χώρο σε κάτι πιο σταθερό.


Σκορπιός

Για εσάς τους Σκορπιούς δεν αποκλείεται αυτό το διάστημα να ασχοληθείτε έντονα με οικογενειακές υποθέσεις, γονείς ή ακόμα και με το χώρο του σπιτιού σας. Κάτι θα θελήσετε να αλλάξετε που πιθανόν δεν εξυπηρετεί πλέον την καθημερινότητα σας και επιβαρύνει την υγεία σας. Πιθανόν να υπάρξουν έντονες συμπεριφορές ή κάποια άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον να προσπαθήσουν να σας ελέγξουν.


Τοξότης

Για εσάς τους Τοξότες αυτή η έκλειψη βλέπει θετικά το ζώδιο σας. Δίνει ευκαιρίες για παθιασμένες σχέσεις και γνωριμίες. Επικοινωνίες, μετακινήσεις, και δημιουργικά σχέδια ευνοούνται. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ξεκαθαρίσματα στο κοντινό σας περιβάλλον και να υπάρξουν έντονη δημιουργικότητα όσο αφορά τα προσωπικά σας σχέδια. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο να περάσετε καλά με το ταίρι σας, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας.


Αιγόκερως

Η έκλειψη αυτή ενεργοποιεί τον τομέα του σπιτιού σας. Ίσως υπάρξουν ζημιές μέσα στο σπίτι και αυτό να σας επιβαρύνει οικονομικά και να φέρει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Δεν αποκλείεται να αποφασίσετε μία μετακόμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Οικογενειακές υποθέσεις ίσως νιώσετε ότι σας πιέζουν και σας περιορίζουν. Ξεκαθαρίστε οτιδήποτε δεν σας εξυπηρετεί και βάλτε νέες βάσεις για κάτι καινούργιο.


Υδροχόος

Αυτή η έκλειψη έχει έντονη επιρροή σε εσάς αφού ο Πλούτωνας μόλις έχει περάσει στο ζώδιο σας. Δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονα η ανάγκη να κατακτήσετε τους στόχους σας. Τονίζει τις φιλοδοξίες σας και τον δυναμισμό σας ενώ δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε έντονα με νέες γνωριμίες, συνεργασίες, συμβόλαια που θα βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Σας δίνει έντονο πάθος, θέλει όμως προσοχή να μην προσπαθήσετε να ελέγξετε καταστάσεις ή ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλον γιατί μπορεί να φέρει αντιδράσεις.


Ιχθύς

Για εσάς τους Ιχθύς αυτή η έκλειψη ενεργοποιεί έντονα παρασκηνιακά ζητήματα. Ίσως υπάρξουν αποκαλύψεις ή παρασκηνιακές κινήσεις που αφορούν κάποιο οικονομικό ζήτημα. Θα μπορούσε να νιώσετε πιεσμένοι από παρελθοντικά ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε και να τα διαχειριστείτε με σοβαρότητα.2,234 views0 comments
bottom of page