top of page

Εκλείψεις 2023

Updated: Jan 4

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε ένα πολύ αγαπημένο θέμα, τις εκλείψεις. Υπάρχει κόσμος που τρομάζει στο άκουσμα των εκλείψεων, όμως εγώ θα σας πω ότι οι εκλείψεις δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι δύσκολο ή κάτι που θα πρέπει να τρομοκρατεί το κόσμο, υπάρχουν και πολύ ωραίες εκλείψεις που φέρνουν σημαντικές αλλαγές και μας βοηθούν στο να πετύχουμε πράγματα.

Κάθε χρόνο γίνονται 4-6 εκλείψεις και ήμαστε ακόμα εδώ για να αναλύσουμε και τις επόμενες. Δεν θα πω ότι οι εκλείψεις τις φετινής χρονιάς ήταν εύκολες, παρόλαυτα πάντα υπάρχουν οι δυνατότητες να διαχειριστούμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια.


Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις εκλείψεις για το 2023.

☀️1. Ξεκινώντας από τη πρώτη ηλιακή έκλειψη που γίνεται στις 20 Απριλίου 2023 στην 29° του Κριού. Αυτή η έκλειψη γεννήθηκε στις 3 οκτομβριου 1103 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουάριο 2528.

Η έκλειψη που έγινε τότε στην 15° του ζυγού βλέπουμε ότι είναι πολύ ενεργοποιημένος και ο πλανήτης Πλούτωνας.Αυτο μας δείχνει ότι θα ενεργοποιηθεί το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων ίσως με ένα πιο έντονο τρόπο, θα μπορούσε να βγάλει έντονες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, βίαια γεγονότα και γενικότερα δηλώνει μεταμορφωτικες αλλαγές στο τομέα αυτό.Ο κυβερνήτης της έκλειψης τότε ήτανε σε ζώδιο αδυναμίας δηλώνει έντονες ανασφάλειες, κτητικότητα, οικονομικά προβλήματα και μια δυσκολία να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Η έκλειψη που θα γίνει τον Απρίλιο βρίσκεται στην 29° του Κριού. Ο Κριός έχει να κάνει με νέα ξεκινήματα, δράση, με τα ένστικτα μας, με εκρήξεις, πολεμικές καταστάσεις,θυμό, έντονη ενέργεια και παρορμητικότητα. Εδώ όμως με την έκλειψη στην τελευταία μοίρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεταβατικό στάδιο. Κάτι αλλάζει. Είναι μία έκλειψη που έχει και θετικά χαρακτηριστικά η οποία θα βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις. Με το Δία εκεί κοντά θα φέρει έυνοια στο κομμάτι της δράσης και της ανάπτυξης. Νέες ιδέες και νέα ξεκινήματα. Θα βοηθησεί στην επέκταση των σχεδίων μας ,να πάρουμε πρωτοβουλίες και γενικότερα θα δώσει ένα αίσθήμα αισιοδοξίας. Δεν αποκλείεται να πάρουμε την απόφαση να κλείσουμε κάποιους κύκλους για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο. Προσοχή θέλει μόνο σε βιαστήκες αποφάσεις και να μην φερόμαστε εγωιστίκα, γιατί ο Δίας εδώ μπορεί να βγάλει έντονα το εγωιστίκο κομμάτι και να θελήσουμε να κάνουμε τα πράγματα με το δίκο μας τρόπο χώρις να λαμβάνουμε υπόψην μας τη γνώμη των άλλων.

Το δύσκολο κομμάτι αυτής της έκλειψης είναι το ασύμβατο τετράγωνο του Πλούτωνα που μόλις έχει περάσει στον Υδροχόο, δηλώνει ριζικές αλλαγές και πίεση σε θέματα εξουσίας. Βλέπουμε επίσης τον κυβερνήτη της έκλειψης στο ζώδιο της πτώσης του στο Καρκίνο που θα τονίσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για ασφάλεια. Κάτι άλλο που θέλει προσοχή είναι το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Κρόνο, μια αποκλίνων όψη που όμως θα μπορούσε να μας επηρεάσει σε κάποιο βάθμο. Η Αφροδίτη εδώ είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της έκλειψης. Αυτή η όψη θα μπορούσε να φέρει έντονα προβλήματα στο επικοινωνιακό κομμάτι, οικονομικά προβλήματα,αστάθεια στο τομέα των σχέσεων και πιθανά προβλήματα στο τομέα με τα μεταφορικά.

🌎Η αντιπαραλληλία που κάνει ο Κρόνος με τα δύο φώτα τονίζει ακόμη περισσότερο τη πίεση ,τη φτώχεια,τη μελαγχολία και τους περιορισμούς που μπορεί να νιώσει ο κόσμος εκέινο το διάστημα.

🌍Σε εγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσαμε να δούμε γρήγορες εξελίξεις ή αλλαγές σε θέματα με το στρατό, έντονη επαναστατικότητα και εξεγέρσεις απέναντι σε κυβερνήτες. Ο Άρης από το ζώδιο του Καρκίνου δείχνει ένα λαό με έντονο θυμό. Επίσης το θέμα με το μεταναστευτικό θα μπορούσε να μας απασχολήσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα.

🌍Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει πιο έντονα τις περιοχές της Ινδονησίας και της βόρειας Αυστραλίας και θα κρατήσει περίπου ενάμιση μήνα.

🌠Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει περισσότερο το παρορμητικό σταυρό, Κριούς Καρκίνους Ζυγούς και Αιγόκερους από 14°-16° μοίρες, και όσους ανήκουν στις τελευταίες μέρες των ζωδίων αυτών.

🌝2. Η δεύτερη έκλειψη είναι λίγες μέρες μετά στις 5 Μαίου στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

Ανήκει στην οικογένεια εκλείψεων που ξεκίνησε το 1608 και θα ολοκληρωθεί το 2888. Στο χάρτη της πρώτης έκλειψης που έγινε στον άξονα Παρθένου-Ιχθύ, βλέπουμε τον Ουρανό να βρίσκεται σε τετράγωνο με τα δύο φώτα, που δηλώνει τις αλλαγές που κουβαλά μαζί της και η έκλειψη που θα γίνει το Μάιο του 2023.

Αν κοιτάξουμε το χάρτη της τωρινής έκλειψης θα δούμε πάλι αυτήν την ανατρεπτική ενέργεια. Ο Ουρανός εδώ έρχεται να αλλάξει τα γεγονότα και τις καταστάσεις που θεωρούσαμε δεδομένες. Θα μας βγάλει από τη βολή μας και θα μπορούσε να ανατρέψει οτιδήποτε θεωρούσαμε ότι μας προσφέρει ασφάλεια. Ακόμα και εμείς μπορεί να θελήσουμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές. Τα γεγονότα που θα μπορούσε να φέρει αυτή η έκλειψη μπορεί να σοκάρουν, δεν είναι όμως απαραίτητο να είναι κάτι αρνητικό. Ο Ουρανός εδώ θα έρθει για να αλλάξει μια κατάσταση που ίσως είναι τοξική και θα διώξει οτιδήποτε μας κρατά κολλημένους στο παρελθόν. Τα γεγονότα που μπορεί να φέρει είναι σίγουρα για να καταφέρουμε να πάμε παρακάτω και να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Ο Άρης, κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Δία και αυτό μπορεί να φέρει οικονομικά ρίσκα, έντονο παροσμιτισμό και βιαστικές αποφάσεις. Σίγουρα δεν θα λείψουν οι κρίσεις σε διαπροσωπικές σχέσεις, έντονη επαναστατικότητα και χωρισμοί λόγο της διασπαστικής ενέργειας του Ουρανού. Εκκεντρικές συμπεριφορές και απότομες αλλαγές. Ο κυβερνήτης της έκλειψης, η Αφροδίτη είναι εκτός ορίων σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα μπορούσε να δηλώνει την κατάρριψη των ψευδαισθήσεων και την απογοητεύση ή την δημιουργία νέων.

🌎Σε εγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να φέρει έντονα προβλήματα με το θέμα της γης, καλλιέργειες, τρόφιμα και γενικά με το περιβάλλον. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιους σεισμούςεκείνη τη περίοδο. Θα μπορούσε όμως να φέρει και έναν νέο τρόπο διαχείρισης αυτών των θεμάτων.Ο Άρης από την άλλη σε ζώδιο πτώσης θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα προβλήματα ή βίαια επεισόδια αφού κάνει μια αντιπαραλληλία με το Πλούτωνα. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε αποκαλύψεις που θα σοκάρουν όσον αφορά θέσεις εξουσίας, οικονομικά σκάνδαλα, σεξουαλικές επιθέσεις ή να φέρει στο φως κιάλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τέτοια θέματα.

🌎Με την έκλειψη αυτή ίσως δούμε πιο έντονα γεγονότα σε Αφρική, Ασία και Αυστραλία.

🌠Η έκλειψη αυτή επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του σταθερού Σταυρού Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου στις 13°-19° μοίρες.

Δευτερευόντως τα μεταβλητά των πρώτων ημερών Διδύμους Παρθένους Τοξότες και Ιχθύες.

☀️3. Η τρίτη Ηλιάκη έκλειψη γίνεται στις 14 Οκτωβρίου 23 στην 21° του Ζυγού.

Ανήκει στην οικογένεια Saros που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου το 1248 και θα ολοκληρωθεί το 2510.

Ο κύκλος αυτός ξεκίνησε με μια έκλειψη που έχει να κάνει με το όραμα, τη θυσία, την ευαισθησία, έχει να κάνει με οικογενειακούς δεσμούς,με τη βάση και τη πατρίδα μας.

Με την έκλειψη που θα γίνει τον επόμενο Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ζυγού δηλώνει μια περίοδο που θα δοκιμαστούν οι σχέσεις μας με τους άλλους. Όχι μόνο σε ερωτικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό. Ο Χείρωνας επηρεάζει σημαντικά την έκλειψη αυτή, αυτό θα μπορούσε να δηλώνει τη πληγή ή τη θεραπεία από κάποια σχέση. Γενικότερα όμως θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σχέσεις νοσούν. Η έκλειψη αυτή έχει να κάνει με την αυτοθυσία για να μπορέσουμε να λυτρωθούμε από πληγές του παρελθόντος. Ίσως μας κάνει να νιώσουμε ότι χάνουμε την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό μας.

Ο κυβερνήτης της έκλειψης βρίσκεται πάλι σε ζώδιο πτώσης στη Παρθένο και κάνει την αντίθεση με το Κρόνο. Αυτό θα μπορούσε να φέρει ψυχρές συμπεριφορές, οι σχέσεις περνούν από έντονη κριτική, και θα θελήσουμε να επανεξετάσουμε καταστάσεις μέσα από τη λογική παρά με το συναίσθημα. Κάτι άλλο που θέλει προσοχή είναι η δύσκολες όψεις που κάνει ο Πλούτωνας με τα δύο φώτα και τους δεσμούς της σελήνης, αυτό δηλώνει έντονα γεγονότα, πίεση, προβλήματα και ριζικές αλλαγές στο τομέα των σχέσεων.

🌎Σε εγκόσμιο επίπεδο δείχνει ένα λαό πληγωμένο και αποξενωμένο. Θα μπορούσε να φέρει έντονα προβλήματα σε δικαστήρια, υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες εξελίξεις όσον αφορά τις εναλλακτικές θεραπείες.

🌠Αυτή η έκλειψη θα επηρεάσει τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού Κριούς Καρκίνους Ζυγούς και Αιγόκερους 7°-9° μοίρες και 17°-24° μοίρες.

🌝4. Η τέταρτη έκλειψη για το 2023 γίνεται στις 28 Οκτωβρίου στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

Αυτή η έκλειψη θα είναι και η τελευταία που θα γίνει στον άξονα αυτο. Από το 2024 και μετά οι εκλέιψεις θα μετακινηθούν μέχρι το 2025 στον άξονα Κριού - Ζυγού.

Είναι μία έκλειψη που ανήκει στην οικογένεια εκλείψεων που ξεκίνησε το 1843 και θα ολοκληρωθεί το 3123. Μια έκλειψη σχετικά καινούργια.

Αν αναλύσουμε το χάρτη της γέννησης αυτής της έκλειψης θα δούμε ότι έγινε στο παρορμητικό σταυρό ΚαρκΊνο-Αιγόκερω και υπάρχει η μοιραία όψη Κρόνου Πλούτωνα. Αυτή η όψη είχε γίνει τον Γενάρη του 2020 και όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάσταση με το COVID και άλλαξε ριζικά τις κοινωνικές δομές,τη καθημερινότητα μας και την οικονομία του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν η έκλειψη που θα γίνει τον Οκτώβριο κρύβει τεράστιες ριζικές αλλαγές που θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αφού γίνεται σε σταθερά ζώδια.

Με τη συμμετοχή του Δία από το Ταύρο θα μας δείξει τι πραγματικά αξίζει σε προσωπικό και εγκόσμιο επίπεδο. Ίσως δούμε κάποιες θετικές αλλαγές στο θέμα της οικονομίας και των τραπεζών που θα μας δώσει κάποια ελπίδα για βελτίωση της οικονομίας μέσα από ολοκληρωτικές αλλαγές. Βέβαια αυτό σε συνδυασμό με την αντίθεση του Άρη από το ζώδιο του Σκορπιού μπορεί να δηλώνει έντονες σπατάλες ή μια φούσκα αισιοδοξίας που μπορεί να ξεφουσκώσει γρήγορα. Θέλει σωστή διαχείριση για να προστατεύσουμε ότιδηποτε έχει αξία για εμάς σε προσωπικό επίπεδο. Με αυτή την έκλειψη δεν θα λείψουν τα οικονομικά ρίσκα. Βλέπουμε επίσης την παρουσία του Κρόνου να λειτουργεί υποστηρικτικά, οπότε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να βρούμε λύσεις σε πρακτίκα ζητήματα και να σταθεροποιήσουμε καποιές καταστάσεις. Θα χρειαστεί όμως ιδιαίτερη προσοχή σε τι επενδύουμε υλικά και συναισθηματικά γιατί η Αφροδίτη με το Ποσειδώνα βρίσκονται σε αντίθεση και αυτό δηλώνει μια περίοδο ψευδαισθήσεων ή λάθος εκτιμήσεων.

🌎Από αυτή την έκλειψη θα επηρεάσει κυρίως την Ευρώπη Ασία και Αυστραλία.

🌠Επίσης τα ζώδια του σταθερού Σταύρου Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους 4°-12° μοίρες και τα παρορμητικά Κριούς Καρκίνους Ζυγούς και Αιγόκερους από 18°-22° μοίρες.

🎄🎄Σας έυχομαι μια όμορφη νέα χρονιά!!😊🎄🎄


122 views0 comments
bottom of page