top of page

Εαρινή ισημερία 20 Μαρτίου, τι να περιμένουμε την άνοιξη.

Στις 20 Μαρτίου ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Κριού και έτσι έχουμε την Εαρινή ισημερία μέχρι το καλοκαίρι. Χρόνια πολλά στο κόσμο της αστρολογίας!  Ο χάρτης της Εαρινής ισημερίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αποκαλύπτει τι θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο τρίμηνο.

Σε αυτό το χάρτη Ήλιος βρίσκεται πάντα στη 0° μοίρα του Κριού. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την νέα Σελήνη που σηματοδοτεί τα νέα ξεκινήματα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έντονα γεγονότα για το επόμενο τρίμηνο αφού τα 2 φώτα του χάρτη βρίσκονται σε ασύμβατο τετράγωνο κάτω των 5° μοιρών με τον Άρη από τους Διδύμους.  Ο Άρης από το ζώδιο των Διδύμων έχει φέρει τρομερά κινητικότητα στη καθημερινότητα μας από τον περασμένο Αύγουστο. Έχουμε έναν Άρη σε αναιρετική μοίρα και εκτός ορίων. Αυτό τονίζει ακόμη περισσότερο τα θέματα του πλανήτη χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος στην εξέλιξη των γεγονότων. Ο Άρης από τη θέση βρίσκεται επίσης σε όψη χιαστί με το Πλούτωνα που βρίσκεται επίσης σε αναιρετική μοίρα. Δύο πολύ δυνατοί πλανήτης που θα τονίσουν ακόμα περισσότερο τα θέματα που αντιπροσωπεύουν. Έχουμε έναν Άρη που θα φέρει εξελίξεις σε θέματα εμπόριο, εκπαίδευσης, θέματα με τη διδασκαλία και θέματα σπουδών. Ακόμα και το τραγικό γεγονός που βιώσαμε στην 1 Μαρτίου θα συνεχίσει να φέρνει εξελίξεις άλλες αποκαλύψεις. Δεν αποκλείεται να δούμε προβλήματα και θέματα όσο αφορά μαθητές δασκάλους και το πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Με τη θέση αυτή έρχεται να κορυφωθεί το θέμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πιθανόν να δούμε και άλλα ατυχήματα , με αεροπλάνα, προβλήματα σε αεροδρόμια, ή με τα μεταφορικά γενικότερα, που δυστυχώς θα αλλάξουν τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στη περιοχή της Βραζιλίας. Ενεργοποιεί επίσης τον τομέα της επικοινωνίας, δημοσιογραφία, της μάθησης και της αντίληψης μας, οπότε είναι πιθανόν να κλείσουν κάποιοι κύκλοι ή να διαφοροποιηθεί μια κατάσταση όσο αφορά αυτά τα θέματα και να μπουν νέες βάσεις.

Ο Άρης στη θέση αυτή σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα και εντάσεις με αδέλφια, συγγενείς, γείτονες ή να φέρει μια έντονη κινητικότητα στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης είναι ένα κομμάτι που θα δούμε εξελίξεις και διαφοροποίηση κάποιον πραγμάτων, όμως με το τετράγωνο που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ ανάμεσα σε Άρη και Ποσειδώνα μας τονίζει ακόμη περισσότερο τη διαστρέβλωση της αλήθειας, τις λανθασμένες ειδήσεις, τα ψέματα, το δόλο που υπάρχει από ανώτερα συμφέροντα και την πλάνη που δημιουργούν όλες αυτές οι ψεύτικες και λανθασμένες πληροφορίες που ακούμε καθημερινά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Από την άλλη πλευρά έχουμε όπως αναφέραμε τον Πλούτωνα να συμμετέχει σε αυτήν την όψη. Εδώ θα δούμε αλλαγές στα θέματα εξουσίας. Κατάχρηση της εξουσίας και σκληρότητα. Με την συμμετοχή του Άρη θα μπορούσε να υπάρξουν γεγονότα βίας, κακοποίησης , χειραγώγησης , εκρήξεις και επιθέσεις που θα ταράξουν τον κόσμο και θα αναγκάσει το σύστημα να κάνει ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Το θετικό μέσα στο χάος που επικρατεί είναι το τρίγωνο με τον Κρόνο που μόλις έχει περάσει στο ζώδιο του Ιχθύ, θα μπορούσε μέσα από τα προβλήματα να φέρει αργότερα σταθερές αλλαγές, και να παγίωση μιας νέας τάξης πραγμάτων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στη συνέχεια βλέπουμε επίσης τα δύο φώτα να είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Αυτό συνεχίζει να δείχνει τη ψυχολογική εξάντληση, τη σωματική αδυναμία και επικρατεί μια σύγχυση γενικότερα στο κόσμο. Θέματα με ιώσεις, φάρμακα και με το θαλάσσιο χώρο είναι πιθανόν να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Ο καλλιτεχνικός χώρος επηρεάζετε επίσης από αυτές τις όψεις αφού τονίζει τη φαντασία και την δημιουργικότητα.

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τους δεσμούς της Σελήνης στην ίδια μοίρα από το ζώδιο κυβέρνησης στο Ταύρο και παράλληλα σχηματίζουν ένα εξάγωνο με τον Κρόνο από το ζώδιο του Ιχθύ. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων, να φέρει σταθεροποιήσει σε σχέσεις και συνεργασίες και αντίστοιχα ίσως μας απασχολήσει έντονα το κομμάτι των οικονομικών, των αποκτημάτων και των αξιών μας. Βέβαια με όλο αυτό το απατηλό σκηνικό που επικρατεί γενικότερα θα μπορούσα να πω ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τελικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να μας απογοητέυσουν ή να μην έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Το επόμενο τρίμηνο είναι μια δύσκολη περίοδος που κρύβει παγίδες και μας δυσκολεύει στην διαχείριση πρακτικών ζητημάτων. Χρειάζεται σοβαρότητα και ρεαλιστική αντίληψη για να αποφύγουμε εξαπατήσεις και λανθασμένες αποφάσεις.


232 views0 comments
bottom of page